Grad Sveta Nedelja osigurao promociju za gotovo 300 obiteljskih gospodarstava.

Grad Sveta Nedelja osigurao promociju za gotovo 300 obiteljskih gospodarstava

“Prepoznali smo važnost promocije naših OPG-ova kao i potrebe kupaca za domaćim proizvodima koje u ovim krajevima nudimo” – istaknuo je gradonačelnik Dario Zurovec.

Unatoč određenim, prvenstveno individualnim, promotivnim aktivnostima naših proizvođača, kupcima koji su u potrazi za domaćim i autohtonim proizvodima još uvijek je vrlo teško i komplicirano pronaći domaće proizvode naših proizvođača. Upravo zbog toga, Grad Sveta Nedelja, odlučio je pomoći lokalnim proizvođačima te omogućiti im besplatnu promociju na web platformi locavore.hr koja omogućava umrežavanje i promociju OPG-ova na području cijele Hrvatske. Promocija i vidljivost lokalnih proizvođača je itekako važan segment povećanja prodaje domaćih proizvoda a to se posebno očituje u izazovnim vremenima koje živimo danas.

Osim toga, svjedoci smo kako su kapaciteti lokalnih proizvođača često ograničeni, kako vremenski tako i financijski, pri tom nužan preduvjet za opstanak i prodaju postaju promotivne aktivnosti koje mogu privući današnjeg kupca. U vrijeme kad kupci sve više žele konzumirati domaću i kvalitetnu hranu, promocija putem jedinstvene nacionalne platforme locavore.hr je pravi način za brzo povezivanje kupaca i proizvođača.

U okviru ove suradnje, Grad Sveta Nedelja je svojim poljoprivrednim proizvođačima omogućila izradu personaliziranog profila, neograničeno dodavanje proizvoda, fotografija i opisa proizvođača, pretraživanje putem Locavore karte, promoviranje ugostiteljsko-turističkih usluga, informacije o sajmovima kao i podršku o mogućnostima financiranja svoga poslovanja.

Prema Upisniku poljoprivrednika za 2019. godinu na području Grada Sveta Nedelja registrirano je ukupno 287 poljoprivrednih gospodarstava od čega je čak 269 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji svojim radom i proizvodnjom domaćih proizvoda dodatno obogaćuju ponudu Grada i osiguravaju proizvodnju domaće hrane.

Kako bi iskoristili pogodnosti koje je Grad Sveta Nedjelja omogućio, pozivamo sve proizvođače iz Bestovja, Brezja, Jagnjić Dola, Kalinovica, Kerestineca, Male Gorice, Novaka, Orešja, Rakitja, Srebrnjaka, Strmeca, Svete Nedelje, Svetonedeljskog Brega i Žitarke da se registriraju na locavore.hr i unaprijede svoje poslovanje.

Proizvođači se mogu registrirati putem linka https://www.locavore.hr/promo/svetanedelja