Suhe smokve Suhe smokve lokalnih proizvođača na području RH.
Suhe smokve lokalnih proizvođača na području RH.
RH
Kula Norinska
Smokve su jedan od najranijih proizvoda koje je uzgajao čovjek, spominju se u Bibliji, a kod starih grka su predstavljale luksuz bogatih. Često je nazivaju mediteranskim rajskih voćem jer spada u skupinu najzdravijeg voća. Suhe smokve su jako cijenjene upravo zbog visokog sastava nutrijenata (sadrže mnoštvo vlakana, vitamina, te minerala) i bogatog slatkog okusa. Odlično se slažu uz domaće rakije, a u kombinaciji s medom ili maslinovim uljem izrazito su zdrave za naš organizam i podizanje imuniteta. Suhe smokve se koriste i u kolačima te džemovima. Smokva bjelica je vrlo stara kvalitetna sorta smokve raširena u dolini Neretve i srednjoj Dalmaciji. Sorta rodi dva puta godišnje, prvi rod dozrijeva sredinom srpnja, a drugi (koji je puno bogatiji) od sredine kolovoza do sredine listopada. Procesom sušenja smokva zadržava gotovo sve hranjive stvari, samo je koncentracija različita (suhe smokve sadrže 3 puta više prirodnog šećera od svježih). Smokve su ručno sušene na svježem zraku i suncu te sadrže sumporni dioksid. Korištenjem sumpora sprječava se pojava plijesni, gljivica, bakterija i ličinka muha, odnosno procesi fermentacije, truljenja i promjene boje plodova.
...
Smokve su jedan od najranijih proizvoda koje je uzgajao čovjek, spominju se u Bibliji, a kod starih grka su predstavljale luksuz bogatih. Često je nazivaju mediteranskim rajskih voćem jer spada u skupinu najzdravijeg voća. Suhe smokve su jako cijenjene upravo zbog visokog sastava nutrijenata (sadrže mnoštvo vlakana, vitamina, te minerala) i bogatog slatkog okusa. Odlično se slažu uz domaće rakije, a u kombinaciji s medom ili maslinovim uljem izrazito su zdrave za naš organizam i podizanje imuniteta. Suhe smokve se koriste i u kolačima te džemovima. Smokva bjelica je vrlo stara kvalitetna sorta smokve raširena u dolini Neretve i srednjoj Dalmaciji. Sorta rodi dva puta godišnje, prvi rod dozrijeva sredinom srpnja, a drugi (koji je puno bogatiji) od sredine kolovoza do sredine listopada. Procesom sušenja smokva zadržava gotovo sve hranjive stvari, samo je koncentracija različita (suhe smokve sadrže 3 puta više prirodnog šećera od svježih). Smokve su ručno sušene na svježem zraku i suncu te sadrže sumporni dioksid. Korištenjem sumpora sprječava se pojava plijesni, gljivica, bakterija i ličinka muha, odnosno procesi fermentacije, truljenja i promjene boje plodova.
...
Opuzen
Organske suhe smokve predstavljaju najbolje od sušenog voća. Osim slatkog okusa, krasi ih i predivna kremasta tekstura koja će oduševiti svakog gurmana. Suhe smokve su odlična alternativa datuljama.
Facebook: https://www.facebook.com/OPGAndelic/?ref=bookmarks
Web page: https://www.opgandelic.com/...
Organske suhe smokve predstavljaju najbolje od sušenog voća. Osim slatkog okusa, krasi ih i predivna kremasta tekstura koja će oduševiti svakog gurmana. Suhe smokve su odlična alternativa datuljama.
Facebook: https://www.facebook.com/OPGAndelic/?ref=bookmarks
Web page: https://www.opgandelic.com/...
Još nema opisa proizvoda