Suhe smokve Suhe smokve lokalnih proizvođača na području RH.

profile-photo
Kula Norinska
Smokve su jedan od najranijih proizvoda koje je uzgajao čovjek, spominju se u Bibliji, a kod starih grka su predstavljale luksuz bogatih. Često je nazivaju mediteranskim rajskih voćem jer spada u skupinu najzdravijeg voća. Suhe smokve su jako cijenjene upravo zbog visokog sastava nutrijenata (sadrže mnoštvo vlakana, vitamina, te minerala) i bogatog slatkog okusa. Odlično se slažu uz domaće rakije, a u kombinaciji s medom ili maslinovim uljem izrazito su zdrave za naš organizam i podizanje imuniteta. Suhe smokve se koriste i u kolačima te džemovima. Smokva bjelica je vrlo stara kvalitetna sorta smokve raširena u dolini Neretve i srednjoj Dalmaciji. Sorta rodi dva puta godišnje, prvi rod dozrijeva sredinom srpnja, a drugi (koji je puno bogatiji) od sredine kolovoza do sredine listopada. Procesom sušenja smokva zadržava gotovo sve hranjive stvari, samo je koncentracija različita (suhe smokve sadrže 3 puta više prirodnog šećera od svježih). Smokve su ručno sušene na svježem zraku i suncu te sadrže sumporni dioksid. Korištenjem sumpora sprječava se pojava plijesni, gljivica, bakterija i ličinka muha, odnosno procesi fermentacije, truljenja i promjene boje plodova. ...
Smokve su jedan od najranijih proizvoda koje je uzgajao čovjek, spominju se u Bibliji, a kod starih grka su predstavljale luksuz bogatih. Često je nazivaju mediteranskim rajskih voćem jer spada u skupinu najzdravijeg voća. Suhe smokve su jako cijenjene upravo zbog visokog sastava nutrijenata (sadrže mnoštvo vlakana, vitamina, te minerala) i bogatog slatkog okusa. Odlično se slažu uz domaće rakije, a u kombinaciji s medom ili maslinovim uljem izrazito su zdrave za naš organizam i podizanje imuniteta. Suhe smokve se koriste i u kolačima te džemovima. Smokva bjelica je vrlo stara kvalitetna sorta smokve raširena u dolini Neretve i srednjoj Dalmaciji. Sorta rodi dva puta godišnje, prvi rod dozrijeva sredinom srpnja, a drugi (koji je puno bogatiji) od sredine kolovoza do sredine listopada. Procesom sušenja smokva zadržava gotovo sve hranjive stvari, samo je koncentracija različita (suhe smokve sadrže 3 puta više prirodnog šećera od svježih). Smokve su ručno sušene na svježem zraku i suncu te sadrže sumporni dioksid. Korištenjem sumpora sprječava se pojava plijesni, gljivica, bakterija i ličinka muha, odnosno procesi fermentacije, truljenja i promjene boje plodova. ...
profile-photo
Rogotin
Još nema opisa proizvoda
Još nema opisa proizvoda
profile-photo
Opuzen
Organske suhe smokve predstavljaju najbolje od sušenog voća. Osim slatkog okusa, krasi ih i predivna kremasta tekstura koja će oduševiti svakog gurmana. Suhe smokve su odlična alternativa datuljama. Facebook: https://www.facebook.com/OPGAndelic/?ref=bookmarks Web page: https://www.opgandelic.com/...
Organske suhe smokve predstavljaju najbolje od sušenog voća. Osim slatkog okusa, krasi ih i predivna kremasta tekstura koja će oduševiti svakog gurmana. Suhe smokve su odlična alternativa datuljama. Facebook: https://www.facebook.com/OPGAndelic/?ref=bookmarks Web page: https://www.opgandelic.com/...
Još nema opisa proizvoda
profile-photo
Blato
Još nema opisa proizvoda
Još nema opisa proizvoda
profile-photo
Gustirna
Još nema opisa proizvoda
Još nema opisa proizvoda

Istražite najbolje proizvode lokalnih proizvođača na karti

Istražite na karti